Veelgestelde vragen hekopener. 
Draaipoorten kunnen geautomatiseerd worden met twee soorten motoren: lineaire motoren of knikarmmotoren.

Een lineaire poort- of hekopener heeft een spindel die in- of uitschuift, waardoor de poortvleugel in beweging komt.  Een lineaire poortopener wordt bevestigd aan de kant waar de poortvleugel naar toe draait. Meestal is dat de binnenkant. Een lineaire hekopener kan snel en eenvoudig worden gemonteerd.

Hangen de poortvleugels tussen gemetselde kolommen? Dan is het lastig om een lineare poortopener te monteren en kunt u beter een knikarmopener kiezen. Een knikarmopener opent de vleugel door deze te duwen of trekken. Een knikarm bestaat uit twee delen die in het midden scharnieren. Een poortopener, hekopener of knikarmopener kan eenvoudig op uw poort worden gemonteerd. 

Op welk type hekken is een hekopener te installeren?
Onze poortopeners zijn geschikt voor naar binnendraaiende poorten en naar buitendraaiende poorten. Daarnaast is een poortopener ook te installeren op openslaande garagedeuren. Wanneer u de motoren volledig ingeschoven op uw hek monteert, zullen ze naar buiten opendraaien. Wanneer u de motoren volledig uitgeschoven op het hek monteert, zullen ze naar binnen draaien. 

U heeft op de poeren/palen van het hek minimaal 6 cm ruimte nodig om de steunen van de hekopener op te bevestigen. 

Let op bij onderstaand type hek scharnieren; als de hek scharnieren op de paal naar voren uitsteken. Het is belangrijk dat de steunen van de motoren altijd naast en voor uw hek scharnieren worden geplaatst. U moet in dat geval minimaal de dikte van de scharnieren toevoegen aan de motor steun. Ook moet de motor steun dus verder naar links of rechts op de paal gemonteerd worden. U kunt dit ook voor een groot deel oplossen door bij een Easyswing de XL steunen te monteren. Deze steunen worden standaard bij Granswing meegeleverd. 

Houdt de hekopener de poortdelen gesloten na installatie?
Uw hek wordt na plaatsing van een hekopener vergrendeld op beide motoren van de hekopener. De motoren zijn in staat het hek goed afgesloten te houden en zal alleen met grof geweld geforceerd kunnen worden. Er zit standaard wel iets speling op. Dus ook wanneer er veel wind op uw hek staat, kan er iets speling op komen. Wanneer u uw hek extra wilt vergrendelen, kunt u ons elektrisch slot monteren. Met dit slot valt er een pin in de grond en kan worden bediend op de handzender van de hekopener.   

Hoe kan ik mijn hek openen wanneer de stroom is uitgevallen of de poortopener een defect heeft?
Standaard worden bij de automatische hekopener twee setjes sleutels meegeleverd. Met deze sleutels kunt u beide motoren los van elkaar ontgrendelen, waardoor u uw hek altijd handmatig nog kunt bedienen.  

Waarom heb ik vier knoppen op de afstandbediening en waar kan ik deze voor gebruiken?
Standaard is de A-knop (linksboven) van de handzender ingeleerd om beide poortdelen te openen. Standaard is de B-knop (rechtsboven) van de handzender ingeleerd om een enkel poortdeel te openen, de snelle voetgangersdoorgang. De onderste twee knoppen zijn te gebruiken wanneer u meerdere hekken heeft en deze op 1 handzender wilt bedienen. Eventueel is middels montage van een extra externe ontvanger ook uw garagedeuropener met een van deze knoppen te bedienen. 

Hoe wordt de hekopener ingeleerd en de begin- en eindpositie van de motoren bepaald? 
1a. Bij een naar binnendraaiend hek moeten beide armen volledig uitgeschoven op het hek gemonteerd worden. 
1b. Bij een naar buitendraaiend hek moeten beide armen volledig ingeschoven op het hek gemonteerd worden. 
De motoren zullen standaard altijd de maximale slag van de cilinder in en uit schuiven. U kan de eindstanden eerder afstellen door een vast blijvend eindpunt te maken. 

Tip: Maak de motoren manueel (met de sleutel). Houd de motoren voor het hek - zet ze bijvoorbeeld even vast met lijmklemmen. Beweeg de motoren van volledig uit tot volledig in met hek mee. Zo kunt u de beste montagepositie van de motoren bepalen. 

2a. Let op dat de Easyswing 2-aderig per motor moet worden aangesloten.
2b. Let op dat de Granswing en Omniswing 5-aderig per motor moet worden aangesloten. 

Hoe ziet een geinstalleerde elektrische poortopener er in de praktijk uit?
Op de volgende pagina vindt u voorbeelden van een aantal door ons gemonteerde systemen:
https://www.hbopeners.nl/c-4665370/projecten/

Installatie van een hekopener
Een hekopener is uitstekend geschikt om zelf te monteren. Het pakket wordt met alle beugels en steunen voor een standaard situatie geleverd. Voor het zelf installeren van een hekopener moet u denken aan 5 uur (situatie afhankelijk). De verschillende handleidingen en instructievideo's kunt u vinden via de volgende link > https://www.hbopeners.nl/c-2560974/handleidingen-hekopener/
Onderstaand ook een beknopte montagevideo van een Granswing motor. 

Uiteraard kunnen we het monteren van een hekopener ook voor u verzorgen. We maken hiervoor gebruik van vaste installateur. Mocht u interesse hebben in het laten plaatsen van een hekopener kunt u contact met ons opnemen via het e-mailadres info@hbopeners.nl of middels het contactformulier op de site.
Graag het volgende vermelden:
- Breedte en hoogte per poortdeel
- Materiaal van het hek (hout/metaal enz.)
- Overzichtsfoto van de situatie
- Woonplaats voor montage
Een richtprijs die u kunt aanhouden voor de montage van een hekopener is €450 incl. btw. 
*Onze monteur doet geen graafwerkzaamheden tbv bekabeling. 


© 2011 - 2022 HBopeners.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel