Veelgestelde vragen garagedeuropener. 

Op welk type garagedeuren is een garagedeuropener te installeren?
Een elektrische garagedeuropener uit de HBJR-serie is geschikt voor onderstaande garagedeurtypes. Een garagedeuropener is niet geschikt voor binnen de gevel draaiende kanteldeuren.

Buiten de gevel draaiende kanteldeuren         Sectionaaldeuren                    Niet geschikt: Binnen de gevel draaiende kanteldeuren

                                                                             

*De minimale ruimte boven de garagedeur moet 4 centimeter zijn. 

Tot welke hoogte kan een garagedeur geopend worden - bij welke railslengtes?
De lengte van de rails bij een HBJR-600 en HBJR-800 is standaard 3 meter. Hiermee kunt u garagedeuren tot een hoogte van ~2,4 meter volledig openen. De rails van de HBJR-800 is ook leverbaar met een lengte van 3,3 meter (hoogte tot 2,7 meter).

De lengte van de rails bij een HBJR-1000, 1200 en 1500 is 3,3 meter. Hiermee kunt u garagedeuren tot een hoogte van ~2,7 meter volledig openen. De rails is op aanvraag ook leverbaar met een lengte van 3,9 meter (hoogte tot 3,3 meter).

De hoogte van de rails is 3 cm en de breedte 7,5 cm.  

Wat is het verschil tussen een ketting of riem aangedreven garagedeuropener?
Een garagedeuropener kan worden gekocht met twee type aandrijvingen. Aangedreven door een ketting of een tandriem. Standaard worden de garagedeuropeners geleverd met een ketting aandrijving. Deze sterke en robuuste ketting zorgt ervoor dat u jarenlang onderhoudsvrij uw garagedeuropener kunt gebruiken. Deze aandrijving heeft echter als nadeel dat u deze wat zult horen tikken bij gebruik van de garagedeur motor. 

        

Een alternatief op de ketting aangedreven garagedeuropener is de variant met een getande riem. Een tandriem is net zo sterk en onderhoudsvrij als een garagedeuropener met een ketting, maar heeft als groot voordeel dat deze vrijwel geruisloos uw garagedeur opent en sluit. Ideaal voor bijvoorbeeld garages aan huis! 

Zijn de HBJR garagedeuropeners getest?
Ja, deze zijn getest en gecertificeerd door CE en TÜV Sud.

     

Wat gebeurt er als er iets, bij het sluiten, onder de garagedeur staat? (de gevoeligheid van de obstructiebeveiliging is instelbaar)
 

Hoe monteert u de HBJR garagedeuropener?


Hoe leert u de HBJR garagedeuropener in?

Hoe leert u een handzender of draadloze drukknop in op de HBJR garagedeuropener?

Reageert de motor niet na het instellen van de motor en handzenders? 
In 99% van de gevallen, is dan onderstaande de oplossing. De motor is nu in een ''veiligheidsmodus''. Goed opletten met het afstellen van de open stand dat u stopt wanneer de garagedeur voldoende open is. Niet te ver open tegen het einde van de rails/motor aan instellen. Ook met het instellen van de dicht positie op letten dat u de garagedeur niet te hard tegen de grond aan laat komen. Stop met het indrukken van pijl naar beneden ongeveer 2cm voordat de garagedeur de grond raakt. Sluit de laatste 2cm door een aantal keer kort op de pijl naar beneden te drukken. Dan kan je garagedeur op het laatst gedoseerd laten sluiten. 

Na het inleren van de garage opener werken de handzenders niet direct / Op het display staat code C. Wat te doen?
1. De vier moertjes, waarmee u de motor aan de rails heeft bevestigd losser draaien. De motor er even af en dan opnieuw erop zetten, maar de moertjes iets minder vast (handvast). 

2. De garagedeuropener niet op de meest maximale open positie inleren. U kunt stoppen met het indrukken van UP, zodra de garagedeur voldoende open is en niet verder door inleren tegen het einde van de rails aan. Probeer dit bij het inleren van dicht positie ook goed te timen, dus de garagedeur niet te hard tegen de grond laten lopen. 

3. De ketting/riem is te strak afgesteld. U kunt dit afstellen middels de veer voorop de rails.


Hoe gaat de garagedeur na installatie van een garagedeuropener op slot?
Uw garagedeur wordt na plaatsing van een garagedeuropener vergrendeld op de motor van de garagedeuropener. Dit betekent concreet dat het hele systeem (steunen/beugels) met geweld kapot getrokken moet worden, wil de garagedeur geforceerd kunnen worden. Met grof geweld is het uiteindelijk wel te forceren. Wanneer u langere tijd bent, is het uiteraard wel mogelijk de garagedeuropener te ontgrendelen en het originele slot weer even te gebruiken. Een garagedeur met een elektrische garage opener draagt dankzij de geoptimaliseerde remming tegen het opduwen van de garagedeur bij aan beveiliging tegen inbraken. 

Hoe kunt u uw garage in wanneer de stroom is uitgevallen of de garagedeuropener een defect heeft?
Wanneer u  geen tweede toegangsmogelijkheid tot de garage heeft, kunt u in dat geval de garage niet in. Om dergelijke situaties te voorkomen kunt u een noodontgrendelingsslot installeren of een back-up accu (bij een defect biedt dit ook geen uitkomst). 


Waarom heeft u vier knoppen op de afstandbediening en waar kunt u deze voor gebruiken?
Standaard is de bovenste knop van de handzender ingeleerd. De linker en de rechter knop zijn te gebruiken wanneer u meerdere garages naast elkaar heeft en deze op 1 handzender wilt bedienen. De knop met het slotje dient als extra beveiliging. De garagedeuropener kan met deze optionele functie niet met 1 druk op de knop geopend worden. Eerst dient de knop met het slotje ingedrukt te worden en vervolgens de andere ingeleerde knop. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer u de handzender veel in uw broekzak heeft.     

Installatie van een garagedeuropener 
Een garagedeuropener is uitstekend geschikt om zelf te monteren. Het pakket wordt met alle beugels en steunen voor een standaard situatie geleverd. Voor het zelf installeren van een garagedeuropener moet u denken aan 3 uur (situatie afhankelijk). De verschillende handleidingen en instructievideo's kunt u vinden via de volgende link > https://www.hbopeners.nl/c-2560971/handleidingen-garagedeuropener/

Uiteraard kunnen we het monteren van een garagedeuropener ook voor u verzorgen. We maken hiervoor gebruik van vaste installateur. Mocht u interesse hebben in het laten plaatsen van een garagedeuropener kunt u contact met ons opnemen via het e-mailadres info@hbopeners.nl of middels het contactformulier op de site.
Graag het volgende vermelden:
- Breedte en hoogte van de garagedeur
- Type garagedeur (kanteldeur/sectionaaldeur)
- Overzichtsfoto van de binnenkant van de garage
- Woonplaats voor montage
       
Een richtprijs die u kunt aanhouden voor de montage van een garagedeuropener is €290 incl. btw.        

 Bekijk onze productvideo's

Video's

© 2011 - 2023 HBopeners.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel